Indrukwekkende feiten over de Rotterdamse Kunstgalerij

Art Gallery Rotterdam

Bent u een liefhebber van kunst, moderne cultuur en design? Dan is het grote gele gebouw in het hart van Rotterdam misschien iets voor u. Het Kijkhuis is een kunstgalerie in een voormalige graansilo die is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties in deze Nederlandse stad. De unieke architectuur en het verbluffende interieur hebben het tot een van de indrukwekkendste gebouwen van Rotterdam gemaakt, en ook een Avan de meest Instagrammende plekken! Lees verder om meer te weten te komen over het Kijkhuis en zijn geschiedenis, en ook over een aantal indrukwekkende feiten over deze beroemde kunstgalerie…

Een korte geschiedenis van de Rotterdamse Kunstgalerij – Kijkhuis

Het Kijkhuis werd oorspronkelijk in 1939 gebouwd als graansilo voor het Nederlandse levensmiddelenbedrijf Unilever. Het had vijf verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen werden gebruikt als een reusachtige graanopslagplaats, terwijl de andere drie werden gebruikt als kantoren. Het gebouw bleef in gebruik als graansilo tot het begin van de jaren '90. Daarna werd het omgebouwd tot kunstgalerie en tentoonstellingsruimte. Deze voormalige graansilo is een van de populairste toeristische attracties van Rotterdam geworden. Het is omgedoopt tot de Kijkhuis Art Gallery, of de Rotterdamse Kunstgalerie.

Waarom wordt Kijkhuis de Rotterdamse Kunstgalerie genoemd?

Kijkhuis Art Gallery wordt vaak door een vergissing de Rotterdamse kunstgalerie genoemd. De naam Kijkhuis is echter door de architecten aan het gebouw gegeven. Het Kijkhuis in Rotterdam wordt de Rotterdam Art Gallery genoemd omdat het in Rotterdam staat, in Nederland. Het is een kunstgalerie die vaak wordt vergeleken met de Tate Modern in Londen. Kijkhuis (de Rotterdam Art Gallery) is een meesterwerk van moderne architectuur dat een absolute must-see is in Rotterdam.

Wat is er te doen in de Rotterdam Art Gallery?

De Rotterdamse Kunst galerie herbergt een indrukwekkende collectie moderne kunst. Het Kijkhuis is zelfs de grootste particuliere collectie moderne kunst in Nederland. In de Rotterdam Art Gallery worden wisselende tentoonstellingen georganiseerd met werk van zowel internationale als Nederlandse kunstenaars. De tentoonstellingen hebben uiteenlopende thema's als 'De ogen achter de camera' en 'Een dag uit het leven van een architect'. De Rotterdam Art Gallery organiseert ook regelmatig kunstevenementen, zowel in de tentoonstellingen als in het gebouw zelf. Zo zijn er regelmatig filmvertoningen, lezingen en workshops. Je kunt de website van de Kijkhuis Art Gallery bezoeken om te zien welke evenementen er plaatsvinden als je in Rotterdam bent.